workshops

Hier vind je meer info over onze verschillende workshops.

Op de vorige pagina vind je alle data op onze overzichtelijke kalender.

Klik op inschrijven als je het voelt kriebelen...

IMG_0750.JPG
IMG_0349.jpg

workshop keramiek

Marjan Devillers

Keramiek is mijn passie!

Ben je benieuwd of het jou ook kan bekoren? Schrijf je dan in op één van de vele workshops of lessenreeksen die we de komende tijd zullen aanbieden. Alle workshops zijn voorzien voor beginners. Er is geen enkele voorkennis nodig om te proeven van deze heerlijke, ontspannende bezigheid.

lessenreeks 'pottendraaien voor beginners' ( 10 lessen van telkens 3u )

Tijdens deze lessenreeks, leer ik je de beginselen van het pottendraaien. Je leert centreren, cilinders en komvormen maken. Ik leer je ook je stukken afwerken door er een voetje aan te zetten en te kleuren. Na deze reeks heb je enkel kommetjes om voor altijd van te genieten!

PRIJS : 330€ ( klei koop je ter plaatse ( 10€/10kg ) en de bak- en glazuurkosten worden ook achteraf verrekend )

inschrijven

workshop 1 : handgevormde kommetjes ( 3u ) - VOORLOPIG GEEN DATUM GEPLAND

In deze workshop beginnen we van pure klei die we enkel met onze handen vormen en kneden tot leuke potjes, kaarsenhouders, schaaltjes. We gebruiken geen andere tools dan onze handen en vingers en een vorm of mal. 

De gebakken stukken worden achteraf door mij geglazuurd en opnieuw gebakken. 

PRIJS : 50€ ( inbegrepen : klei voor 3 stuks, fris- of warme drank tijdens de les, bakkosten )

inschrijven

workshop 2 : handgevormde ovenschaal ( dagcursus - 10u tot 16u )- VOORLOPIG GEEN DATUM GEPLAND

We gaan met behulp van kleirolletjes een ovenschaal 'opbouwen'. Je kiest je vorm zelf, rond of ovaal- zelfs rechthoekig kan. Aan het einde van de les geven we onze ontwerpen een kleurtje en dan kunnen ze de oven in. De bedoeling is dat je aan het einde een afgewerkt stuk hebt. Na de les glazuur en bak ik je werkstuk en daarna kan je het gewoon in de keuken gebruiken. Fijn toch?

PRIJS : 110€ ( inbegrepen : klei voor 1 schaal, fris- of warme drank tijdens de les, broodjeslunch van bij Bar Auguste ,bakkosten )

inschrijven

draaien voor beginners : tweedaagse - VOORLOPIG GEEN DATUM GEPLAND

Staat pottendraaien op je bucketlist, maar weet je niet goed of het wel helemaal jouw ding is? Waarom kom je het eens niet proberen tijdens de tweedaagse workshop? We doorlopen alle basisstappen van draaien en ik begeleid je persoonlijk om het je te leren. 

PRIJS : 180€ ( inbegrepen: fris- en warme drank tijdens de les, broodjeslunch ) Klei kan je ter plaatse kopen. Bak- & glazuurkosten worden apart afgerekend op basis van het gewicht van je stukken.

inschrijven

 

workshop bordjes maken met de hand ( 2u30 ) - VOORLOPIG GEEN DATUM GEPLAND

Altijd al willen eten uit je eigen bordjes? Tijdens deze workshops maken we bordjes

uit lappen klei, die we afwerken en decoreren volgens eigen inspiratie. We maken 4 bordjes per persoon ( wil je er meer maken, reken ik 10€/bordje )

PRIJS : 50€ ( inbegrepen : klei, bak- en glazuurkosten, fris - en warme drank tijdens de les )

inschrijven

Ik zorg voor de nodige materialen en een drankje, jij zorgt voor een schort, een vod en een plastic zakje voor je restjes klei. Na een workshop moet jouw stuk gebakken worden. Dat heet de 'biscuitbak'. Nadien komt er een laagje glazuur op en wordt het opnieuw gebakken. Na dit laatste proces is je stuk af en klaar om opgehaald te worden. Al mijn glazuren zijn voedselveilig, dus je kan je stukken gerust in de keuken gebruiken.

77194465_155311492510544_599182290658420

workshop juwelen maken

GK0051.JPG

Marjan Devillers

 

Je eigen halsketting of oorbelletjes maken, wie zou dit niet willen? Je maakt iets dat perfect bij je outfit past, of je maakt het om cadeau te doen. Om het even, maar je zal er sowieso veel plezier aan beleven.

Elke maand is er ' het juweel van de maand '. Je schrijft je in op de datum die jou best past. 

februari 2020 - setje korte halsketting + oorbelletjes ( 2u )

We maken een setje van een korte ' gekettelde' ketting en ee paar bijpassende oorbelletjes. Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben - ik leer je de techniek helemaal vanaf nul aan.

PRIJS : 30€ ( inbegrepen : alle materialen zoals draad, kralen, sluitingen... fris-en warme drank )

inschrijven

workshop breien

IMG_1386.JPG

Julie Dufoer

Zou je graag leren breien vanaf nul of heb je zin om de breidraad terug op te pikken? Ben je benieuwd naar nieuwe sjaalsteken? 

Van harte welkom in mijn "brei boost" workshop waar ik het boeiende verhaal vertel van de Zuid-Afrikaanse mohair en je op weg help om zelf je Pink Moon new season mohair sjaal te breien! 

Een sjaal breien is een langzaam proces. Tijdens de workshop start je je nieuw breiproject op als beginner of ervaren brei-*ster*. Je gaat naar huis met je Pink Moon breikit én heel veel goesting om verder te breien! 

aantal deelnemers: min 8 en max 10 van 19u30 tot 22u30

PRIJS: 75 €  ( inbegrepen: Pink Moon breikit voor sjaal, ongev. 200 X 45 cm, 4 bollen mohair (78% kid mohair, 13 % wol, 9 % nylon): ruime keuze uit kleurenmix, houten breinaalden, breipatroon, the one & only Pink Moon canvas breitas! breiles: opzetten en afzetten, rechts en averechts, nieuwe steken, tips & tricks, drankjes en koekies )

inschrijven kan via mail : julie@pink-moon.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1477.jpg
IMG_1471.jpg

workshop Punch needle & Patch

Véronique Van Handenhove - Superette Ninette  

Ontdek deze ontzettend leuke techniek!

 

Deze razend populaire techniek is superleuk om toe te passen.
De Punch needle is een naald met een handvat waar een draad  doorloopt. Door de naald door de stof te duwen ontstaan er aan de andere zijde lussen. Je kan beide zijden gebruiken om heel fijn reliëf te creëren. Zo borduur je allerlei leuke gadgets zoals tapijtjes, patches, muurdecoraties etc. 

Er is voor deze workshop geen voorkennis vereist.

Het Punch Needlen groeide bij mezelf uit tot een dagelijkse verslaving! Superette Ninette ontving met haar ontwerp van de Lierse schapenkoppen totebag met Punch Needle Patch het 100%madeinLier label, goedgekeurd door het Schepencollege van de Stad Lier. We staan niet in voor de gevolgen en het risico voor verslavingen!

 

aantal deelnemers: min 6 en max 10, duur ca. 3 uur, ook mogelijkheid voor aanvraag van groepen

PRIJS: 55 €  ( inbegrepen: het gebruik van het materiaal – frame, afbeeldingen, lichtbak, schaar, Amy Oxford Punchnaalden, wol) tijdens de workshop ,  tips & tricks, drankjes en koekies ) De Amy Oxford Punch Needles #14 en #9 kunnen eventueel na de workshop aangekocht worden, alsook het plastic frame en het speciaal ontwikkelde Punch Needle stof. Niet vergeten (indien nodig) je leesbril mee te brengen!

inschrijven

IMG_3038.jpg

workshop Houten juwelen maken

Véronique Van Handenhove - Superette Ninette

Unieke houten juwelen om mee te pronken!

Geometrisch of niet? Vele kleurten of niet? Jij creëert een uniek juweel met hout en acrylverf. Aan de hand van uitgewerkte voorbeelden kan je jouw persoonlijke halsketting, armband, broche en/of oorringen samenstellen. Je leert meerdere verftechnieken alsook de afwerkingstechnieken om van de houten onderdelen juwelen te maken. Er is voor deze workshop geen voorkennis vereist.

aantal deelnemers: min 6 en max 10, duur ca. 2,5 uur, ook mogelijkheid voor aanvraag van groepen

PRIJS: 45 €  ( inbegrepen: het gebruik van het materiaal -acrylverf, penselen, tangen, onderdelen voor de afwerking van je gekozen juwelen - opgelet: geen 925 zilveren onderdelen - tips & tricks, drankjes en koekies )

inschrijven

IMG_5353.jpg
IMG_8273.jpg

workshop Stempels maken

Véronique Van Handenhove - Superette Ninette

 

Ga naar huis met je eigen stempelontwerp!

Je leert in deze workshop een aantal technieken om mooie stempels te maken om daarna over te gaan tot het maken van je eigen stempel(s)! Je kan stempels voor ontelbare doeleinden gebruiken zoals vb. voor een geboorte, verjaardag, cadeautjes, brieven, logo’s, Kerstkaartjes … Er is voor deze workshop geen voorkennis vereist.

aantal deelnemers: min 6 en max 10, duur ca. 2 uur, ook mogelijkheid voor aanvraag van groepen

PRIJS: 40 €  ( inbegrepen: leren kennen van de verschillende materialen, gebruik van verschillende linomesjes, tekenen en overbrengen van je eigen ontwerp of een ontwerpje dat je meebrengt, technieken voor moeilijke stukjes, hoe stempelen, oefenset lino-mesjes, stempelrubber 10 cm x 15 cm, stempelinkt om te oefenen, kalkeerpapier en oefenpotlood, tips & tricks, drankjes en koekies )

inschrijven

getroost.jpg

workshop 'Getroost'

Kris Philips

 “Ik weet niet wat ik moet schrijven” Herkenbaar ?

Sta jij bij verlies en rouw ook vaak met je mond vol tanden om iets neer te zetten op papier ?

Blijft je kaartje onbeschreven?

Gebruik je bij gebrek aan beter alleen maar voorgekauwde codes ?

Vind je je woorden niet inspirerend genoeg voor de achterblijvers ?

Zit je met je handen in je haar omdat je iets persoonlijkers wil schrijven en niet weet hoe?

Mag ik je dan tegemoet komen met de workshop : “Getroost”?

We ontdekken samen een gevarieerde waaier aan schrijftips.  In een kleine, veilige groep.

De verbinding met andere zoekende mensen verrijkt je vertrouwen.

Het is echt niet zo moeilijk.  Zolang je maar doet waar jij je goed bij voelt.

We bespreken heel veel invalshoeken en werken een paar  schrijftips uit.

“Angst is maar voor even , spijt is voor altijd” zingt Kommil Foo.  Laat je twijfels thuis en je zal geen spijt hebben.  Jouw schrijfaandeel is goud waard.

Na je betaling is je stoel bezet. Ik stuur je dan alvast wat inspirerende woorden.

PRIJS : 65 euro  ( drank  inbegrepen)

Mogelijkheid van attest van deelname voor werkgever

inschrijven via mail : kris.philips61@gmail.com

theelichtjes.jpg

workshop theelichtjes in porselein

Marjan Devillers

We maken theelichtjes om op je feesttafel te zetten. Porselein laat heel subtiel het licht van een kaarsje door. Door je eigen afdruk ( takjes, stempel... ) in het porselein te zetten, creëer je een uniek ontwerp waar de gasten aan je feesttafel jaloers op zullen zijn.

PRIJS : 45€ ( inbegrepen : porselein voor 3 afgewerkte stuks - ( maak je er meer, kost het 5€/extra stuk ), warme en frisse drank tijdens de les, alle materiaal, bakkosten )

inschrijven

workshop bloemschikken : Pasen

Prijs: 35€ (lesgeld, huur locatie en drank)

Materialen: zelf mee te brengen , Iedere aanwezige krijgt een materiaallijst per mail OF

Mits supplement van 40€ worden alle materialen van in het voorbeeld voorzien.

inschrijven

lindsey pasen.JPG
IMG_20191130_175953.jpg

workshop pyrografie

Eef Michiels - Beleef

Brand jouw eigen theedoos, juwelen- of knutselkist

Tijd voor jezelf verdiend en zin om iets origineels en duurzaam te maken? Dan is de workshop  pyrografie beslist een aanrader!

In deze workshop wordt de basis van houtbranden aangeleerd, en starten we met het maken van jouw eigen ontwerp op papier, met behulp van voorbeelden, leuke quotes of een afbeelding die je van thuis mag meenemen.
Eens je de techniek van het branden onder de knie hebt na te oefenen op een houten plaatje, kan je jouw ontwerp overbrengen op jouw houten kist en zo met een unieke en originele creatie naar huis gaan!
Er is geen voorkennis vereist en je hoeft absoluut geen tekenwonder te zijn om iets moois te kunnen creëren!

Prijs : 
Inbegrepen materiaal

Gebruik van professionele pyrograaf en tekenmaterialen.Houten oefenplaatje. Houten kist: 4-6-of 9 vaks
 

Optioneel

Aankoop professioneel brandtoestel
Houten kisten

inschrijven door te mailen naar eefmichiels@gmail.com. Je ontvangt dan de betalingsgegevens, je inschrijving is definitief na ontvangst van je betaling. Kan je er door omstandigheden jammer genoeg toch niet bij zijn, dan mag je iemand in je plaats sturen.

foto solid shampoo fw lip.jpg

workshop ecologische

verzorgingsproducten

Anne Drake - Ecologie op hoge hakken

Tijdens deze inspirerende workshop leer je zelf je verzorgingsproducten te maken. We gebruiken enkel grondstoffen die toegelaten zijn door de strenge keurmerken van natuurcosmetica. Enkel het beste is goed genoeg. Je maakt zelf 4 producten en neemt deze in mooie verpakkingen samen met de recepten mee naar huis zodat je thuis ook aan de slag kan.
We maken :
- een zalige lichaamsscrub 60 ml
- een milde schuimende gelaatsreiniger 100 ml
- een hydraterende Aloë Vera crème 60 ml
- een solid shampoo bar 100 gram.
Voorkennis is niet nodig. Minimum leeftijd is 16 jaar.
Prijs : 80€
Inschrijven 

plantenhanger.jpg

workshop plantenhanger in macramé

door Lesley Van Durme

 

Met de macramé techniek kun je eindeloos veel dingen maken. Er zijn ook een hele reeks knopen waar je variaties op kunt maken en zo telkens een uniek stuk creëren.

 

Om de plantenhanger te maken gebruiken we katoenen touw in naturel tinten maar gekleurd touw in gerecycleerd katoen kan ook. Op het einde van de workshop heb je een afgewerkte hanger inclusief plantje mee naar huis.

 

Prijs p.p. 45€ inclusief alle materiaal, werkbeschrijving, pot en plantje.

De workshop gaat door vanaf 5 personen, maximum 12.

inschrijven

mandje.jpg

workshop mandje vlechten

door Lesley Van Durme

 

Niets zo leuk als met een minimum aan materiaal iets moois creeëren. Met raffia en eventueel katoen weven we een mandje dat mooi naturel is van uitstraling. Ook super zen om te doen.

Je gaat naar huis met een zelfgeweven raffia mandje en een werkbeschrijving.

Prijs p.p. 40€

De workshop gaat door vanaf 5 personen.

inschrijven

boho.jpg

workshop Moeder & kind : boho juweel

door Lesley Van Durme

 

Met verschillende soorten kralen en materialen kun je de mooiste juwelen zelf maken. Met half-edelstenen, houten kralen, kleurrijke kwastjes heb je eindeloos veel mogelijkheden. Met hier en daar een veertje erbij heb je meteen een bohemian-look.

We leren hoe je oorhangers moet maken, een ketting of armbandje moet rijgen of zelfs weven. Nadien gaan jullie naar huis met zelfgemaakte accessoires die bij je nieuwe lente-outfit passen.

Prijs per duo: 58€

De workshop gaat door vanaf 4 duo's.

inschrijven :

cirkel.jpg

workshop macramé cirkel

door Lesley Van Durme

 

We maken een Macraméwallhanging op een metalen cirkel, eens wat anders! We gebruiken katoentouw en knopen erop los. 

Alle materiaal en een werkbeschrijving is inbegrepen. Op het einde van de workshop ga je naar huis met dit pronkstuk.

Prijs pp: 40€

inschrijven