Onze lesgevers

HipstamaticPhoto-558798881.587109.jpg

Marjan Devillers

Ik ben gepassioneerd door klei. Het gevoel van klei dat door je handen glijdt, is onbeschrijfelijk. 

Ik doe al 15 jaar aan keramiek, maar pas sinds een paar jaar heb ik de tijd gevonden ( of eindelijk gegrepen! ) om er vaker en professioneler mee bezig te zijn. 

Of het nu draaien is aan een pottenbakkerswiel, of potjes maken met lappen klei of worstjes...voor mij is het magie. Ik ervaar het als zeer rustgevend, maar het geeft ook veel voldoening om mijn afgewerkte stukken op tafel te zien staan.

Sinds kort kan je mijn stukken ook kopen of reeksen bestellen. Contacteer me gerust voor meer info.

Mag ik mijn kleimicrobe op je overbrengen? Schrijf je dan in op één van de keramiekworkshops.

Heel graag tot binnenkort,

groetjes,

 

Marjan

IMG_1385.JPG

Julie Dufoer

Mijn passie voor mohair is gekiemd in Zuid-Afrika dat sinds 2014 mijn tweede warme thuis is. Handwerken is altijd een zalige uitlaatklep geweest om mij tot rust te brengen.

 

In 2017 heb ik mijn droom gerealiseerd en het label Pink Moon gelanceerd dat mohair en handwerk bij elkaar brengt.

 

De mohair die ik gebruik in mijn handgemaakte sjaals en mutsen of breikits is ambachtelijk verwerkt en natuurlijk gekleurd door Xhosa-vrouwen in een Zuid-Afrikaans fairtrade atelier.

 

Zin om te (leren) breien? Kom naar de Pink Moon breiworkshop waar ik je ook graag het prachtige verhaal van de Zuid-Afrikaanse mohair vertel.

 

All you knit is love. 

 

Warme groet!

 

Julie Dufoer

IMG_0745 (1).jpg

Veronique van Handenhove/Superette Ninette

Voordat ik startte met Superette Ninette, een originele geschenkenwinkel met veel handgemaakte en unieke producten, maakte ik zelf kleding, juwelen en accessoires in bijberoep. Door de uit de hand gelopen verzameling materialen, mijn leergierigheid en het genot om anderen blij te maken, groeide het idee om mijn kennis door te geven aan andere creatievelingen in de vorm van workshops. Het is ondertussen reeds drie jaar geleden dat de workshops vorm kregen. Van punch needle art, stempels maken tot houten juwelen.

“Het is ongelooflijk om telkens zoveel blije gezichten te zien, die volledig tot rust komen bij het creëren van nieuwe dingen.”

 

Wil je graag proeven van één van deze leuke activiteiten? Schrijf je dan snel in! De links hiervoor vind je bij de workshops.

Tot binnenkort!

Veronique

www.superetteninette.be

annedrake.jpg

Anne Drake

Ecologie op hoge hakken

In mijn workshops leer je waarom de commerciële producten niet goed voor je huid en het milieu zijn. Je maakt kennis met de basisproducten waarmee je thuis makkelijk en snel aan de slag kan. Je krijgt tips om je poetsbeurten zo aangenaam, eenvoudig en efficiënt mogelijk te maken.

Je zal nooit meer dure en milieuonvriendelijke poetsproducten kopen want vanaf nu kan je deze zelf maken. Je gaat naar huis met : afwasmiddel, allesreiniger, schuurreiniger, WC reiniger en huisparfum.

Je kan ook een workshop “zelf verzorgingsproducten maken” volgen. We leren hoe gemakkelijk het is om zelf verzorgingsproducten te maken.

Tips over hoe je met minder afval kan leven krijg je tussendoor mee.

Duurzaam, spaarzaam en comfortabel poetsen? Wil je enkel gezonde en natuurlijke verzorgingsproducten gebruiken? Ik leer je hoe je deze voortaan zelf kan maken. Dit kan overdag of tijdens een leuke avond met je vrienden, kennissen en collega’s. Meer info op www.annedrake.be

lynsey.JPG

Lynsey Vervoort - Arc d' Amuse

 

Bij Arc d'Amuse kan je steeds terecht voor een ontspannende workshop bloemschikken .

Alle materialen worden voor u voorzien.

Ik zoek telkens een zeer mooie locatie uit en uiteraard wordt u gesoigneerd met een hapje en een drankje en vaak heel wat lekkers.

U vindt alle data terug onder de tab workshops op de website www.arcdamuse.com
Ik kom ook aan huis of op locatie graag uw evenement verzorgen met mooie bloemcreaties volgens uw wensen voor verjaardagen, huwelijken, communies... Daar ik steeds met dagverse bloemen werk , vraag ik u mij tijdig te contacteren.
Bij Arc d'Amuse kan je ook als particulier of als bedrijf bloemcreaties bestellen. Dit zijn steeds unieke en op maat gemaakte stukken bv. om maandelijks uw kantoor of winkel kleur te geven, voor een verjaardag, geboorte, huwelijk, communie, overlijden, jezelf eens verwennen en je huis opfleuren met kleur en warmte...
Wil je iemand graag een workshop bloemschikken cadeau doen of een mooi uniek en persoonlijk juweel cadeau doen? Hier helpen we je zeer graag mee verder.

Florale en creatieve groeten,

Lynsey

kris philips.JPG

Kris Philips

 

Ik ben een deler, vooral van schoonheid in en over het leven.  Vaak door middel van kunst en het woord.

Mijn woordlessen in de academie  zijn daar getuige van.  Op die weg kwam ik veel mensen tegen die inspirerende woorden zoeken .  Vooral bij sleutelmomenten , geboorte, huwelijk, overlijden.

Het heeft een tijdje geduurd om verschillende talenten te laten samenkomen. Door de verbinding met mensen in zeer uiteenlopende workshops voel ik dat het fijn is om mijn kennis en ervaringen met anderen te delen.

Mijn fascinatie voor dat wat niet gezegd kan worden  is de rode draad in mijn leven.

Daarom nodig ik jullie graag uit voor de workshop : “Getroost”.

Je ontdekt een gevarieerde waaier aan schrijftips voor als je weer eens met je handen in je haar zit en niet weet wat te schrijven op dat troostende kaartje.

Je hoeft geen voorkennis te hebben, geen schrijftalent te hebben.

Je hoeft niet te twijfelen of je dit gaat kunnen.

Je zal versteld staan hoe eenvoudig het is.

Van harte welkom,

Kris

eef.jpg

Eef Michiels - Beleef

Ik ben Eef, en samen met mijn 10 jarige dochter woon ik in Oud-Turnhout.

Sinds een aantal jaren is pyrografie mijn grote passie!

De dingen die ik maak, verkoop ik met veel liefde en plezier, zeker omdat ze elk op hun eigen manier uniek zijn en gepersonaliseerd kunnen worden.

Naast het verkopen van handgemaakte producten, geef ik ook workshops op maat, om zo mensen (groot en klein) te leren hoe fijn het is aan de slag te gaan met een pyrograaf en hout!

Op een enthousiaste manier mensen iets bijbrengen... dat heb ik altijd super leuk gevonden! 
Telkens is het zo boeiend te zien hoe cursisten twijfelachtig hun eerst streepje branden, om dan na enkele uren vol trots met een eigen werk naar huis te gaan.  Tekentalent of niet, de resultaten zijn altijd super mooi!!

Dus heb jij zin om even helemaal tot rust te komen bij het branden van jouw eigen unieke creatie op hout? Twijfel niet, en schrijf je in!

Groetjes,

Eef

houseraccoon1-1-1680x600_edited.jpg

Anneleen & Nathan - House Raccoon

Hallo! Wij zijn Anneleen (vroeger werkzaam als apotheker in de industrie) en Nathan (vroeger werkzaam als IT-consultant) en we zijn een funny koppel dat ervan houdt om dingen te maken, maar we houden ook veel van de natuur. Daarom zijn we in oktober 2017 begonnen met House Raccoon: een nieuw merk dat zich richt op zowel interieur design als natuur. We proberen de natuur zoveel mogelijk in ons merk te brengen, via onze producten, door onze manier van werken, maar ook door onze manier van verkopen: voor elk verkocht product, planten we 1 boom!

Daarnaast worden onze producten gemaakt én ingepakt door de meest geweldige sociale werkplaats: Mivas in Lier, België. Op deze manier worden onze producten lokaal gemaakt - wat uiteraard goed is voor het milieu - maar bovenal krijgen mensen met veel minder kansen in het leven nu weer een zinvolle baan. Je zou de gelukzalige glimlach op hun gezicht moeten zien wanneer ze een product mee naar huis kunnen nemen dat ze volledig zelf hebben gemaakt. True joy!

Kortom, we zijn een 100% handgemaakt & duurzaam merk dat ervan houdt om een glimlach op het gezicht van onze geweldige klanten te toveren. We hopen dat je net zo veel van ons merk houdt als wij ervan houden om het te maken!

?

Jij???

Ben jij ook een creatieve duizendpoot en wil jij jouw talent delen?

Lijkt het je heerlijk om in ons gezellig atelier jouw passie te kunnen doorgeven?

Contacteer me dan gauw en wie weet schittert jouw foto hier binnenkort op deze pagina!